Tema – vad gör bostadsbristen med Sveriges studenter?

28 februari 2013

Bostadsbristen slår hårt mot studenterna. Vi uppmärksammar denna på tisdag då vi tillsammans med SSCO, GFS och LUS arrangerar en konferens på temat i Stockholm.

Nu på tisdag arrangerar Uppsala studentkår tillsammans med Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO), Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) och Lunds Universitets studentkårer (LUS) en konferens som lyfter och diskuterar hur bostadsbristen påverkar studenter i Sverige. Bland annat kommer Göteborgs universitets rektor att delta.

– Bostadsbristen är mycket allvarlig. Studenter påverkas negativt genom att behöva jaga efter nya kontrakt som dessutom ofta är i andrahand, på en utsatt bostadsmarknad. Det skapar en stor stress och är inte hållbart. I längden drabbar dessutom bostadsbristen tillväxten inom de regioner där vi verkar, säger Magnus Olofsson, vice ordförande med studiesocialt ansvar på Uppsala studentkår.

– Genom konferensen hoppas vi att frågan om hur bostadsbristen påverkar studenter och den högre utbildningen lyfts på agendan, säger Magnus Olofsson.

Läs mer om konferensen här. Anmälan går att göra fram tills den 1 mars.

*

Här hittar du vår gemensamma debattartikel om de konsekvenser som bostadsbristen skapar för studenter.

Relaterat innehåll