- ESMeralda söker studentambassadörer

Mångfaldsbyrån ESMeralda arbetar för att uppmärksamma och motverka den sociala och etniska snedrekryteringen vid högre studier. Genom identifikation och information vill vi inspirera elever från underrepresenterade grupper till att se möjligheterna med högre studier.

Vi söker nu studentambassadörer till höstterminen. Det arvoderade uppdraget går ut på att du, tillsammans med en ambassadörskollega, besöker högstadie- och gymnasieklasser och berättar om din väg till högre studier. Syftet är att inspirera unga att se högre studier som en av flera möjliga vägar att gå efter gymnasiet. Målgruppen för ESMeraldas verksamhet är unga från icke-akademiska hem och/eller med annan etnisk bakgrund än svensk.

Till höstterminen söker vi dig som är student och som vill ha ett givande engagemang vid sidan av studierna. Då igenkänningsfaktorn är viktig vill vi även att du har samma bakgrund som målgruppen och inte är för långt ifrån ungdomarna i ålder. Uppdraget är arvoderat.

Skicka CV och intresseansökan till esmeralda [at] us.uu.se senast den 6 augusti, där du berättar kort om dig själv och din bakgrund, samt varför du är intresserad av uppdraget. Uppdraget kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Frågor om uppdraget?
Kontakta: Shabnam Sharifpour, vik. Verksamhetsledare
Telefonnr: 018-480 31 34
E-postadress: esmeralda [at] us.uu.se