Medstudent

Det finns många som studerar med en funktionsvariationer och som möts av fördomar och oförståelse varje dag. Så behöver det inte vara. I menyn till höger kan du läsa om olika svårigheter som kan uppstå på universitetet. Där ger vi också tips på vad du kan göra för att underlätta. Mest handlar det om småsaker som är lätta att göra men som kan ha en väldigt stor inverkan på den gemensamma studiemiljön.

Medstudent är ett samarbetsprojekt mellan Uppsala studentkår, samordnarna för studenter med funktionsnedsättning vid Uppsala universitet, Uppsala Region Infoteket om funktionshinder, Attention Uppsala och föreningen Dyslektikerna.

Är du student och har en funktionsnedsättning som kan påverka dina studier? Här kan du läsa mer om vilket stöd Uppsala universitet erbjuder.

Har du svårt att få det stöd du behöver? Uppsala universitet är skyldiga att genomföra anpassningar som ska vara skräddarsydda för dina behov, men tyvärr fungerar det inte alltid som det ska. Kontakta din studiebevakare så hjälper vi dig!