Projektledare Läxhjälp - ESMeralda

Mångfaldsbyrån Esmeralda söker projektledare till läxhjälpsprojekt

Mångfaldsbyrån Esmeralda arbetar för en breddad social och etnisk rekrytering till universitet och högskola. Sedan 2001 har vi bedrivit läxläsning på flera skolor i Uppsala. Till hösten söker vi en projektledare för verksamheten på en av våra samarbetsskolor.

Projektledarens uppdrag är att genomföra läxläsningsverksamhet på någon av våra skolor i enlighet med Esmeraldas övergripande syfte. Verksamheten ska bedrivas på ett sådant sätt att den uppskattas av skolans personal, elever, studenter, övriga kollegor och finansiärer.

Projektledaren arbetar i grupp tillsammans med arvoderade studenter och volontärer och ansvarar för den löpande läxläsningsverksamheten på den aktuella skolan. Utöver det ansvarar projektledaren för att marknadsföra läxhjälpen på skolan, ta närvaro bland elever och studenter samt utvärdering och framtida överlämning. Projektledaren har schemalagd arbetstid en dag i veckan i samband med läxläsningen. I övrigt planeras arbetstiden av projektledaren själv. Verksamheten är tänkt att starta första veckan i september.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra och har pedagogiska erfarenheter. Meriterande är tidigare engagemang i Esmeralda. För att vara aktuell för uppdraget ska du vara student, eller nyligen avslutat dina studier. Uppdraget är arvoderat. Skicka din intresseanmälan med CV till esmeralda [at] us.uu.se redan idag! Ansökningarna behandlas löpande men din ansökan ska ha inkommit till oss senast den 23 augusti. Uppdragen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Frågor om uppdraget?

Kontakta: Cecilia Brenner, verksamhetsledare för Mångfaldsbyrån Esmeralda

Tel: 018-480 31 34

e-post: esmeralda [at] us.uu.se