Kommunikationsansvarig (100%) (Förlängd ansökan)

Om Uppsala studentkår
Uppsala studentkår grundades 1849 och arbetar för att förbättra studietiden vid Uppsala universitet. Vi jobbar med både utbildningsfrågor såsom kursvärderingar, granskningar av studentlitteratur, betygsfrågor och med studiesociala frågor så som arbetsmiljö och studenters boendesituation. Uppsala studentkår är en av de största kårerna i landet och drivs av och för studenter. Vårt motto är: tillsammans gör vi vår studietid bättre!

Uppdragsbeskrivning kommunikationsansvarig
Som kommunikationsansvarig för Uppsala studentkår är det du som har ansvar för kårens varumärke. Det är du som kommunicerar vårt arbete utåt genom kårens informationskanaler och ansvarar för att kommunikationen är strategisk och genomtänkt. Du kommer att genomföra informationsinsatser som kampanjer på webben och event, samt producera trycksaker. Du kommer att ta fram foldrar, affischer och beställa profilprodukter.

Uppdraget innebär i stor utsträckning självständigt arbete Du ingår i en arbetsgrupp som jobbar nära varandra som består av den politiska sekreteraren samt kårens ordförande och vice ordförande. Den politiske sekreteraren arbetar med att ta fram underlag till politiska kampanjer och remisser, och producerar diverse texter. Presidiet representerar kårens politiska ledning. De är kårens ansikte utåt och som gör uttalanden för kårens räkning m.m.

Vi söker dig som är utåtriktad och intresserad av frågor rörande Uppsalas studentliv. Du har erfarenhet av att arbeta i en ideell och/eller politiskt styrd organisation och har med fördel kännedom om Uppsala studentkår och dess verksamhet.

Vi kräver ingen tidigare arbetslivserfarenhet men du bör ha goda kunskaper i Indesign, Photoshop, Illustrator och baskunskaper som möjliggör ett snabbt anpassande till liknande produktionsprogram och plattformar online (t.ex. MailChimp). Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ta fram informations­ och kampanjmaterial och vi ser positivt på om du tidigare har jobbat med kommunikation inom en ideell organisation. Det är även bra om du är van vid att administrera en hemsida.

Du ska vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift och vara intresserad av design och informationsfrågor. Du ska vara strukturerad, flexibel och kunna växla mellan olika arbetsuppgifter och tycka om att möta och arbeta med många olika människor och frågor. Du ska också ha god förmåga att kommunicera kårens verksamhet både på svenska och på engelska. Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning.

Uppdraget är arvoderat till 100 % och sträcker sig från den 3/9 2018 till den 30/6 2019. Uppsala studentkårs heltidsarvode är 13 736 kr i månaden. Kommunikationsansvarig har tillgång till eget kontor på kårhuset och förväntas jobba där utifrån normala arbetstider 9-17, men kan under vissa perioder vara mer flexibelt. 

Kontaktperson:
Har du frågor om uppdraget? Kontakta Uppsala studentkårs vice ordförande, Joel Cevey Tärnholm på vice [at] us.uu.se.
Ansökan:
Mejla din ansökan till valberedning [at] us.uu.se med cv och kort personligt brev senast den 7/9. Skriv “Ansökan kommunikationsansvarig” i ärenderaden.