- ESMeralda söker läxvärdar

Mångfaldsbyrån ESMeralda arbetar för att uppmärksamma och motverka den sociala och etniska snedrekryteringen vid högre studier.  Sedan 2001 har vi bedrivit läxläsning på flera skolor i Uppsala. Till hösten söker vi studenter som kan hjälpa högstadielever med läxläsningen en dag i veckan.

Som läxvärd ingår du i ett team av motiverade studenter som brinner för att hjälpa elever att nå sina studiemål och framtidsdrömmar på en av våra samarbetsskolor. Utöver ett arvode får du pedagogisk erfarenhet, en fin merit och sannolikt nya vänner. Det är också möjligt att engagera sig som volontär och hjälpa till i den utsträckning du själv önskar.

Vi bedriver läxhjälp på:

  • Valsätraskolan, tisdagar 17-19
  • Gottsundaskolan, onsdagar 17-19
  • Gränbyskolan, onsdagar 17 – 19

Till höstterminen söker vi dig som är student och som vill ha ett givande engagemang vid sidan av studierna. Uppdraget kräver inga specifika förkunskaper, men det är meriterande om du tidigare har jobbat med ungdomar eller haft pedagogiska uppdrag. Uppdraget är arvoderat.

Skicka din intresseanmälan med CV till esmeralda [at] us.uu.se senast den 6 augusti. Uppdraget kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Frågor om uppdraget?
Kontakta: Shabnam Sharifpour, vik. Verksamhetsledare
Telefonnr: 018-480 31 34
E-postadress: esmeralda [at] us.uu.se