Studentboet

Studentboet är en bostadsportal för studentbostäder i Uppsala. Projektet startades på initiativ av Uppsala studentkår 2010 och finansieras av Uppsala kommun, Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Projektets syfte är att underlätta bostadssituationen för Uppsalas studenter genom att förse dem med information om bostadsmarknaden och ge råd och tips i bostadssökandet, att samla och granska andrahandsmarknadens annonser på hemsidan och att bistå med juridisk rådgivning till studenter med behov.

Bostadsmarknaden i Uppsala har länge varit svåröverskådlig och krånglig att ta sig in på för studenter vid stadens universitet. Marknadens nästan 40 bostadsaktörer har inget gemensamt forum där alla olika aktörer finns samlade, vilket gör att studenter måste kontakta varje enskild aktör i jakten på bostad, något som kan vara enormt tidskrävande och besvärligt för en student som har annat att fokusera på.

På vår hemsida, www.studentboet.se, finns det mängder med information om allt du som student kan tänkas vilja veta som bostadssökande eller bosatt i Uppsala. Allt ifrån hur ett hyreskontrakt ser ut och information om bostadsbidrag till tips på temporära boenden t.ex. vandrarhem, för Dig som behöver ett temporärt boende i Uppsala för att söka efter en mer permanent bostad.

För privata uthyrare finns även möjlighet att annonsera kostnadsfritt på portalen. Mer information hittar du under Hyr ut en bostad.

Behöver du hjälp med att lägga ut en annons, har frågor kring bostadsmarknaden eller andra funderingar kring boende i Uppsala går det bra att ringa eller maila oss.

 

Om du behöver mer information, eller kanske en kommentar om bostadssituationen i Uppsala, så får du också gärna kontakta oss! Vi kan även hålla, eller delta i seminarier och debatter om bostadssituationen och om Studentboets verksamhet.