Studentboet

Är du student i Uppsala och letar bostad? Kanske behöver du bara lite råd kring din boendesituation? Då ska du besöka Studentboets hemsida! Projektet Studentboet är en bostadsportal för studenter vid Uppsalas två universitet. Studentboet startades på initiativ av Uppsala studentkår 2010 och finansieras av Uppsala kommun, Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Syfte är att underlätta bostadssituationen för Uppsalas studenter genom att förse dem med information om bostadsmarknaden, ge råd och tips om bostadssökande, att samla och granska andrahandsmarknadens annonser på hemsidan och att bistå med juridisk rådgivning till studenter med behov.

Bostadsmarknaden i Uppsala har länge varit svåröverskådlig och krånglig att ta sig in på för studenter vid stadens universitet. Det finns många bostadsföretag och -stiftelser i staden och ingen gemensam aktör som samlar dem alla. Som student behöver du därför kontakta flera olika aktörer i din jakt på en bostad, något som kan vara enormt tidskrävande och besvärligt för en student som har annat att fokusera på. På vår hemsida har vi samlat alla bostadsaktörer i en lista så att du enklare kan ställa dig i de köer som du behöver stå i. Utöver det har vi mycket annan matnyttig information om nationsbostäder, dina rättigheter som inneboende eller andrahandshyresgäst och mycket mer.

På Studentboets hemsida finns förutom mängder av information om allt du som student kan tänkas vilja veta som bostadssökande eller bosatt i Uppsala också annonser för inneboende-, andrahands- och förstahandskontrakt.

Har du ett extra rum eller en hel lägenhet att hyra ut? Ska du kanske på utbyte en termin och vill hyra ut ditt korridorsrum? Då kan du annonsera kostnadsfritt på vår hemsida! Såväl studenter som privata uthyrare kan annonsera via vår bostadsportal.
 

Behöver du hjälp med att lägga ut en annons, har frågor kring bostadsmarknaden eller har andra funderingar kring boende i Uppsala går det bra att ringa eller maila oss. Vill du kanske ha en kommentar om bostadssituationen i Uppsala så får du också gärna kontakta oss! Vi kan även delta i seminarier och debatter om bostadssituationen och om Studentboets verksamhet.