Registeradministratör sökes!

29 januari 2019

Uppsala studentkår och USMOS söker en registeradministratör (anställning 100%). Se länk nedan och anmäl dig för att jobba på en av Uppsalas mest utmanande och utvecklande arbetsplatser!

Registeradministratör (anställning100 %)

Uppsala studentkår

Uppsala studentkår grundades 1849 och arbetar för att förbättra studietiden vid Uppsala universitet. Vi jobbar med både utbildningsfrågor såsom kursvärderingar, granskningar av studentlitteratur, betygsfrågor och med studiesociala frågor såsom arbetsmiljö och studenters boendesituation. Uppsala studentkår drivs av och för studenter. Vårt motto är: tillsammans gör vi vår studietid bättre!

 

USMOS

Uppsala student medlemshantering: organisation och samarbete, är en förening som samlar Kuratorskonventet (nationernas organisation) och studentkårerna vid Uppsala universitet. Registeradministratören arbetar för alla föreningens medlemmar och det är USMOS som finansierar registeradministratörens anställning.

 

Arbetsuppgifter

Registeradministratören representerar registerägarna hos tjänsteleverantörerna. planerar och beställer önskade modifikationer och tillägg av registerfunktionalitet och utför övervakning och kontroll av de dagliga bearbetningarna ("batchar"). Planerar och genomför terminsaviseringen, tillser att alla nödvändiga parametrar (kategorier, debiteringstyper, avgifter osv.) är aktuella och korrekta.

Administratören schemalägger kortbeställningarna i medlemssystemet i kontakt med leverantören. Administratören kommunicerar med kortleverantör vid förändringar i villkor eller rutiner.

Uppdraget innebär även ett övergripande ansvar för IT-frågor och IT-strategi. Administratören kommer arbeta med en Active Directory-domän med två domänservrar för inloggning, resursstyrning och lagring. Arbetetsuppgifter är bland annat hantering av användarkonton, hålla maskin-och programvara uppdaterade och i skick, tillse att uppdateringar och säkerhetspatchar utförs, att backup fungerar och görs regelbundet samt att se till att programpaket är vederbörligen licensierade.

Som registeradministratör arbetar du med service till Uppsalas studentkårer och nationer. Det innefattar bland annat att svara på frågor om medlemsregistrets funktion och att hålla i utbildningar för studentorganisationernas företrädare som jobbar med systemet.

 

Kvalifikationskrav

Arbetet förutsätter hyfsat god kunskap om och praktisk erfarenhet av Microsofts server- och operativsystemprodukter, i synnerhet Active Directory och andra tjänster som körs på MS Server.

Kunskaper i och helst erfarenhet av Linux/Unix/BSD, schemaläggning med 'cron', shellscript. Därutöver kännedom om MySQL och Apache liksom rudimentär HTML. För underhåll och utveckling krävs goda kunskaper i åtminstone något skriptspråk, helst Perl. Måste känna till och kunna arbeta med SSL/TLS och certifikat.

 

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Insikt i det upsaliensiska studentlivet, gärna erfarenhet från uppdrag i kår eller nation. Kunskap om relationsdatabaser, databasscheman och förmåga att skriva fungerande SQL frågor. Även kunskaper i Powershell.

 

Registeradministratör

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: I maj, enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: Heltid, 100 %.

 

Upplysningar om anställningen lämnas av:

Uppsala studentkårs ordförande Ludvig Lundgren

070-3742176, ordf [at] us.uu.se

 

Välkommen med din ansökan senast den 11 mars 2019 !

 

Relaterat innehåll