Information om Kårvalet 2018

26 mars 2018

Den 7-21 april är det kårval, och om du har betalat din medlemsavgift hos Uppsala studentkår senast den 31 mars så har du möjlighet att rösta fram ett parti eller en kandidat till kårfullmäktige. I artikeln nedan följer mer information om själva valet och hur då går tillväga för att rösta. 

Kårvalet äger rum mellan den 7 april kl. 12:00 och den 21 april kl. 20:00. Valet är internetbaserat, och du kan när som helst under valperioden rösta genom att gå in på kårvalets hemsida och följa länken till röstningssidan. Du identifierar dig genom att fylla i personnummer och den valkod som finns på kårlegetimationen (se bifogad bild).  Därefter får du möjlighet att rösta på något av de fem partier som ställer upp, eller alternativt rösta blankt. Det är även möjligt att personrösta på någon av de kandidater som nominerats av partierna. De olika partiernas kandidatlistor finns på kårvalets hemsida samt i receptionen på Uppsala studentkår.

På kårvalets hemsida finns även information om partierna som deltar i valet. För att komma till kårvalets hemsida och läsa mer om partierna och se deras kandidatlistor, klicka här

Under valperioden kommer det även att finnas en fast valstation vid receptionen på Uppsala studentkår, Övre slottsgatan 7, samt mobila valstationer på olika campusområden. På de olika campusområdena finns våra valfunktionärer som kan ge dig mer information om valet och röstningsprocessen. 

Relaterat innehåll