Pressmeddelande: Sexdagarna i Uppsala 17-18 november!

16 november 2017

För femtonde gången arrangeras Sexdagarna i Uppsala – två dagar med shower, filmvisning, föreläsningar och workshops. Bakom Sexdagarna står Kondoma mera! RFSU Uppsala och Uppsala studentkår. Dessutom gästas eventet av stockholmsklubben Klubb Hångel! 

Sexdagarna är ett två dagar långt evenemang av sexualpolitik, sextips och sexsnack. På programmet hittar vi bland annat podcastarna Anna och Amanda som gör podcasten ”Alla våra ligg”, och Emilie Ebbis Roslund som ligger bakom podden ”Singelrådet”. Sexdagarna kommer att gästas av RFSU:s nyvalde ordförande Hans Linde, representanter från SIDA, Anna Bengtsdotter som skrivit boken ”100 om dagen: berättelser om abort”, och Sandra Dahlén som skrivit boken ”Hallongrottan”. Sexdagarna gästas även av Stockholmsqueerklubben ”Klubb Hångel” som tillsammans med burlesquestjärnan Fröken Frauke fyller Värmlands nation till bredden.

Sexdagarna försöker arbeta för att skapa ett lustfyllt samtalsklimat kring sexuella frågor samtidigt som RFSU Uppsala, Kondoma mera! och Uppsala studentkår försöker arbeta med sexualupplysning på ett nytänkande, normkritisk och roligt sätt. Den 18:e november kommer därför också fyra av Sveriges främsta stand-up komiker att delta och köra stand-up shower om sex och lite mer. Bland annat kommer Pernilla Hammargren som är aktuell med sin show ”Homo Aloneo”, och Therese Sandin som är förkomiker på Johan Glans kommande turné.

Sexdagarna har funnits på flera universitet runt om i Sverige de senaste 15 åren och har lockat till sig hundratals besökare. RFSU:s paroll att man ska få vara, välja och njuta är viktig för såväl studenter som för andra i samhället, och sexdagarna ämnar visa på en bredd där sex står i fokus.

På programmet för årets Sexdagar står även en normvidgande och feministisk erotikfilmsvisning. Fennek film har satt ihop ett program med 20 stycken av samtidens mest intressanta och experimentella feministiska erotikkortfilmer som kommer att visas.

Tid: 17:e och 18:e november kl. 17.00 – 01.00 och 10:30-16:00
Plats: Värmlands nation, Ingmar Bergmansgatan 2, Uppsala.
Evenemanget är gratis och ingen föranmälan behövs. Eventet kräver nationskort.
Programmet för Sexdagarna hittar ni på https://www.facebook.com/events/349810495465736/

Relaterat innehåll