"Månaden som gått" - Januari

2 februari 2017

Funderar du på vad som hänt på Uppsala studentkår under januari? Här har du svaret!

  • En ny termin - välkomstdagar! En ny termin innebär att välkomna studenterna, både de som läst innan men även de helt nya studenterna. Uppsala studentkårs ordförande hälsade studenterna välkomna med sitt tal på UKK och kårens representanter stod på välkomstmässan för att informera. Dessutom hade kåren öppet hus där det bjöds på kaffe, te, saft, kakor och gifflar. Dessutom fanns möjlighet att quiza!

  • Buddyprogrammet: Uppsala studentkårs Buddyprogram har genomfört sitt arbete med att välkomna internationella studenter vid Uppsala universitet.

  • Studentbokhandeln: Kårens representanter har stått på Studentbokhandeln och värvat medlemmar. Du vet väl att du får 10% rabatt där om du är med i Uppsala studentkår?

  • Framtida omorganisation av lärarprogrammen: Uppsala studentkår har kommenterat den framtida omorganisationen av lärarprogrammen vid Uppsala universitet som kommer ske till hösten. Detta gjorde vi tillsammans med Sektion LÄRA - den sektion som representerar lärar- och pedagogstudenter vid Uppsala studentkår. Läs svaret här!

  • Utbildning - Hållbart engagemang: Uppsala studentkår har vid två tillfällen erbjudit en utbildning i “hållbart engagemang” för kår- och föreningsaktiva där man diskuterat stress, rollbeskrivningar, schysst föreningskultur och konflikthantering.

  • Doktorspromotion - kåren representerar! Uppsala studentkår har representerats på doktorspromotion tillsammans med nationerna och de andra kårerna. Festligt värre!

  • Rektorsprocessen: processen för val till rektor för Uppsala universitet är nu igång. Studentrepresentanterna i hörandeförsamlingen har haft sin första träff, där studenterna i rekryteringsgruppen valdes: Caisa Lycken och Sara Andersson. Dessutom har hela hörandeförsamlingen haft konstituerande möte där Shirin Ahlbäck-Öberg valdes till ordförande för hela församlingen.

  • Kritik mot Heimstaden: Uppsala studentkår kritiserade Heimstadens planer att slopa den 2000 studentbostäderna i Flogsta höghus i ett pressmeddelande. Detta uppmärksammades senare av UNT och SVT Uppsala.

Relaterat innehåll