Sveriges förenade studentkårers fullmäktige i Uppsala

16 maj 2016

I helgen, med start på torsdagseftermiddagen, har årets SFSfum – Sveriges förenade studentkårers fullmäktige – ägt rum. Denna gång var det Uppsala studentkår som stod som värdkår och fick bjuda in delegater från hela landet! Detta uppdrag, med medföljande slit, blev vi ärade genom att vi i fjol blev valda till Årets studentstad av SFS. Mycket tack vare det viktiga politiska påverkansarbete som vi har gjort, i synnerhet kampanjen 7 krav för en bättre studentstad lyftes som ett gott exempel på lokalt studentpolitiskt arbete.

Helgen inleddes med invigning i Botaniska trädgården och ägnades sedan åt åsiktstorg, debatter och diskussioner och val till SFS förtroendeposter. Från Uppsala studentkår valdes Max Stenberg in i SFS styrelse, Caisa Lycken valdes till verksamhetsrevisor och Johan Liljeholm och Pavlos Cavelier Bizas valdes in till valberedningen som ordinarie ledamot respektive ersättare.

På lördagskvällen ordnades en stor bankett på Slottet och det var prisutdelning för det här årets studentstad som blev studentoverallernas huvudstad Linköping.

Stort tack till alla funktionärer som har hjälpt till med alla förberedelser och som gjorde mötet och begivelserna riktigt trevliga. Stort tack även till Susanna Edström, projektledare för SFSfum, för din stora insats!

Relaterat innehåll