PRESSMEDDELANDE: Sexdagarna i Uppsala 17-18 november

14 november 2016

För åttonde gången arrangeras Sexdagarna i Uppsala – två dagar med shower, filmvisning, föreläsningar och workshops. Bakom Sexdagarna står Kondoma mera!, RFSU Uppsala, Uppsala studentkår, Norrlands nation och gästspel av Wilde crew! Huvudarrangörer är Kondoma Mera! och RFSU Uppsala.

Temat för årets Sexdagarna är "Historieknullarna" och självklart kommer Lotta Lundgren från ”Historieätarna” och ger sin syn på ”sex genom historien”. Vi gör dessutom nedslag i hur sexhandeln såg ut i Uppsala under 1800-talet, hur Sadomasochistisk historia sett ut i Sverige och Burlesquens historia på scen. Om du dessutom vill lära dig grunderna i denna vintagekonst kommer Fräulein också bjuda på en workshop i detta!

- Det är viktigt att kunna ha ett positivt och lustfyllt samtalsklimat kring sexuella frågor, och att våga ställa frågor, det finns inga dumma frågor! I längden hoppas vi att folk får med sig mer kunskaper för att kunna ha ett skönt sexliv utan att utsätta sig själv och sin(a) partner(s) för risker, säger Karin Ottander, vice ordförande på Uppsala studentkår.

Amanda Kälvemark från RFSU Uppsala nämner vikten av det historiska perspektivet på dagarna.

- För att förstå hur vi ser på sex idag är det viktigt hur historien har sett ut, att normer ständigt är föränderliga och att vi har möjlighet att fortsätta förändra dem. Så att alla får möjlighet att vara, välja och njuta! säger Amanda Kälvemark.

På programmet för årets Sexdagar står även pubquiz med fantastiska priser, en workshop Burlesquens konst och dessutom kommer Ellen Ekman, författare av ”Lilla Berlin”. Vi avslutar Sexdagarna med klubb Wilde och en oförglömlig Burlesqueshow med en av Sveriges största Burlesquestjärnor Fräulein Frauke. 

- Vi har verkligen ett otroligt inspirerande och roligt program i årets Sexdagar! säger Anneli Landsten, verksamhetsledare för Kondoma mera! vid Uppsala studentkår.  Förhoppningen är att det är många som vill komma och skapa dessa dagar tillsammans med oss och att besökarna får med sig ny och lustfylld kunskap med sig hem, säger Anneli Landsten.

 

Tid: 17:e och 18:e november kl. 14.00 – 01.00 (efter 19.00 krävs nationsleg)

Plats: Norrlands nation, V. Ågatan 14, Uppsala

Sexdagarna är öppet för alla. Evenemanget är gratis och ingen föranmälan behövs.

Sexdagarnas program hittas på https://www.facebook.com/events/101505150325681/

För mer information kontakta:

Anneli Landsten, Kondoma Mera! kontakt [at] kondomamera.se 0707710354

Amanda Kälvemark, RFSU Uppsala. Amanda.kalvemark [at] rfsu.se 0762976768

Relaterat innehåll