Sexdagarna i Uppsala 8-9 maj!

11 maj 2012

För femte gången arrangeras Sexdagarna i Uppsala – två dagar med teater, föreläsningar och workshops. Bakom Sexdagarna står Uppsala studentkår, Kondoma mera!, RFSU Uppsala och Värmlands nation.

–    Temat för Sexdagarna i år är "SEX och normer". Vi vill lyfta och diskutera de normer som finns i samhället, bland annat kommer vi att diskutera frågor om syn på sexualitet och monogami. Det finns många inbyggda föreställningar om sexualitet, vi hoppas bredda dessa, säger Saga Hillerström, ordförande för RFSU Uppsala.

–    Det är centralt att det finns möjligheter till att föra ett öppet samtal när det gäller sexuell hälsa, säger Anneli Karlsson, projektledare för Kondoma mera! vid Uppsala studentkår. – Sexdagarna syftar just till att skapa ett forum för reflektion om lust och sexuell hälsa säger Anneli Karlsson.

–    Målet med projektet Kondoma Mera! är att förebygga oönskade graviditeter och sexuellt överförbara infektioner (STI) men också att främja en positiv sexualsyn, med utgångspunkten att all ömsesidig sex är positiv. Det är viktigt att nå ut till studenter, dels som riskgrupp för STI, dels för att skapa ett öppet tankesätt när det gäller sexualitet, säger Lars Niska, vice ordförande med studiesocialt ansvar på Uppsala studentkår.

Årets upplaga av Sexdagarna bjuder på föreläsningar, workshops och teater med allt från introduktion till BDSM till porrverkstad. Dessutom kommer Nour El-Refai, Ligga med P3 Robert, Fej Ganebo Skantz, tidigare ordförande för Sfq (Sveriges förenade hbtq-studenter) och Ola Ståhle från Posithiva Gruppen att delta i ett panelsamtal.

Tid: 8 maj klockan 15.00 – 20.30 och 9 maj kl. 15.00 – 19.45
Nationslegg krävs ej
Plats: Värmlands nation, Ingmar Bergmansgatan 2, Uppsala

Sexdagarna är öppna för alla. Evenemanget är gratis och ingen föranmälan behövs. Programmet finns på http://www.sexdagarna.se/uppsala2012_start.htm. Välkommen till två lustfyllda dagar!

För ytterligare information, kontakta:
Saga Hillerström, ordförande RFSU Uppsala
Telefon: 0707-76 39 62
Anneli Karlsson, projektledare Kondoma mera!, Uppsala studentkår
Telefon: 018-480 31 43 alt. 0764-18 77 38
Lars Niska, vice ordförande med studiesocialt ansvar, Uppsala studentkår
Telefon: 018-480 31 03 alt. 0761-09 80 03

Relaterat innehåll